event-350142 event-350142

Elokuva ja kirjallisuus

GoC: The Soul Eater


Järjestäjä:Savon Kinot
Paikka:Tapio, Joensuu, Tapio 1
Osoite:Tapio
Pääsymaksu:
Lähde:Savon Kinot

GoC: The Soul Eater

The Soul Eater

Okkulttisista elementeistä ammentaville, omintakeisille rikostarinoille on tilausta, minkä äskettäin osoitti myös True Detective -sarjan tuoreimman tuotantokauden suosio. Tähän kultasuoneen iskevät nyt Alexandre Bustillo ja Julien Maury, Ranskan uuden äärielokuva-aallon kärkinimiksi rajulla esikoisellaan Inside (2007) kohonneet kauhuspesialistit.

Kaksikon seitsemäs pitkä elokuva saattaa yhteen pariisilaispoliisin (Virginie Ledoyen, mm. The Beach, Rabid Dogs) ja paikalliskytän (Paul Hamy) hiljaisessa syrjäkylässä. Selvitettävänä on sotkuinen, seksuaalisväritteinen kaksoismurha sekä joukko kadonneiden lasten tapauksia. Tutkimukset saavat lisäkierrettä, kun kyläläisten kuiskuttelemat huhut lähimetsiä asuttavasta pahantahtoisesta olennosta yltyvät.

Rikostrillerikerrontaa folk-kauhumystiikkaan yhdistävän The Soul Eaterin kovimpia valtteja ovat sen päänäyttelijäkaksikon vahva kemia ja intensiivinen tunnelma, jota aavemaiset tapahtumapaikat kasvattavat kiitettävästi.

Genre-elokuvan tyyli- ja tehokeinot läpikotaisin tuntevan ohjaajakaksikon varmat otteet imaisevat katsojan nopeasti mysteerin syövereihin. Eräänlaisia sukulaisteoksia ovat yhtäällä niin True Detective, Nordic Noirin synkin laita kuin Mathieu Kassovitzin tiukka rikostrilleri Purppuravirrat (2000).

Mutta koska ohjaimissa ovat Bustillo ja Maury, odotuksia lunastetaan myös muilla tavoin. Käsityönä toteutettuja, rujoja tehosteita ei valitun tyylilajin vuoksi nyt hierota katsojan kasvoihin. Mutta silloin kun niitä kameralle näytetään, se tehdään shokkiarvosta tinkimättä.

- Night Visions

Le mangeur d’âmes
Ranska 2024
Ikäraja: K16
Kesto: 108 min
Kieli: ranska
Tekstitys: englanti
Ohjaus: Alexandre Bustillo & Julien Maury
Käsikirjoitus: Annelyse Batrel, Ludovic Lefebvre, Alexis Laipskerin romaanista
Näyttelijät: Virginie Ledoyen, Paul Hamy, Sandrine Bonnaire, Francis Renaud, Malik Zidi, Cameron Bain, Lya Oussadit-Lessert

Kommentoi tapahtumaa (0)